Over Liftinsight

Liftinsight is een strategische leverancier die universele liftbedrijven helpt een gezonde en toekomstbestendige bedrijfsvoering te realiseren. In een markt die competitiever en onpersoonlijker wordt, verschaffen we bedrijven inzicht in hun onderhoudsbestand. We doen dit met sensortechnologie: een gratis softwarepakket genaamd Liftmanager® en een universeel toepasbare lease-sensor (Liftboxs®) die de mogelijkheden van dit softwarepakket verder uitpakt. Door exact te weten wanneer een lift onderhoud vereist, besparen we klanten kostbare tijd. De tijdswinst die we creëren vertaalt zich in een beter rendement óf een sterkere concurrentiepositie. En een lagere milieubelasting.

Liftinsight werd opgericht door Alderik Bos. Arno Voogt versterkt het team, dat werkt vanuit Rotterdam.

Neem contact met ons op >>

Onze missie:

Verantwoord omgaan met de middelen die ons zijn toevertrouwd.

Lagere milieubelasting  -  Meer tijd voor vakmanschap -  Verbeter efficiency en klanttevredenheid.

Bestel de Starterskit >>

Alderik Bos MBA – CEO

In 1998 startte Alderik Bos (1969) een klein lokaal liftonderhoudsbedrijf samen met twee compagnons. In drie jaar tijd groeide het bedrijf uit tot net geen honderd medewerkers. Na de verkoop van zijn aandeel in 2001, begon Alderik een eigen adviesbureau. De organisatie ondersteunde klanten bij de exploitatie van liften.

Alderik verkocht dit bureau in 2018 toen er een investeerder op zijn pad kwam die hem hielp een langgekoesterde droom te realiseren. Al sinds 2009 had Alderik de wens om het papieren liftboek te digitaliseren. Die wens begon concreet te worden toen hij een sensor aan een lift bevestigde en ritten kon gaan tellen. 

Alderiks ideeën resulteerden in de gratis Liftmanager®-software en een universeel toepasbare lease-sensor: Liftboxs®. Onder de naam Liftinsight werkt Alderik sinds begin 2019 aan een wereldwijde uitrol van zijn concept.

Met Liftinsight helpt Alderik partijen efficiënter en transparanter te werken en dus geld te besparen. Met het inzicht dat bedrijven verwerven kunnen zij middelen inzetten waar deze écht nodig zijn en ontstaat er financiële marge. De oplossing creëert ruimte voor vakmanschap, reduceert milieubelasting en helpt liftonderhoudsbedrijven een hogere klanttevredenheid te bewerkstelligen tegen lagere kosten.

Alderik heeft meer dan 20 jaar ervaring op het gebied van liften en fungeert naast CEO van Liftinsight ook als voorzitter van de Technische Commissie van de Nederlandse vereniging voor liften en roltrappen (VLR).

Arno Voogt - Productmanager

Arno is een commercieel technische organisator met een meubeltechnische achtergrond. Door de diversiteit aan werkgevers heeft hij zich veelzijdig kunnen ontwikkelen op zowel technisch als economisch vlak. Hierdoor is hij in staat om de grote lijnen te herkennen en daarbij de details in het oog te houden. Hij voelt zich volledig verantwoordelijk en betrokken bij de werkzaamheden van Liftinsight. Hierin staat bij hem “full-service” centraal.

Organisatie en processen hebben altijd zijn aandacht gehad. Vanuit deze hoek komt zijn interesse in ICT, IoT en de veelzijdigheid en innovatie in techniek.